CORONA, COVID-19

I Curia følger vi selvfølgelig myndighedernes restriktioner og passer derfor på hinanden, vores kunder og vores kandidater. Vi sikrer, at møder afholdes med afstand og med højt fokus på hygiejne. Vi er tilbage på vores lokationer i Aahus, Aalborg og København og er dermed 100% til rådighed for dig. Vi gennemfører alle igangværende rekrutterings- og outplacementprocesser, og tilsvarende står vi klar til at igangsætte nye opgaver.

10 gode råd til din ansøgning

Den gode ansøgning giver et opsummerende billede af din karriere, og den fortæller kort og præcist, hvorfor du er motiveret for at søge jobbet.

Hos Curia har vi mange års erfaring med at rådgive kandidater i at skrive en god og motiveret ansøgning. Grundlæggende gælder det, at du skal vise, hvad du kan – show it, don't tell it.

Med udgangspunkt i vores erfaring har vi her listet vores 10 bedste råd til en god ansøgning:

  1. Rød tråd: Der skal være en klar rød tråd fra jobopslaget gennem din ansøgning og dit CV. Brug god tid på at læse jobopslaget igennem, og fokusér især på at tydeliggøre din erfaring og kompetencer i forhold til jobbets indhold. 
  2. Opsumér dit CV: Ansøgningen skal give et opsummerende billede af dit CV. Hvis du eksempelvis har arbejdet med salg i to forskellige virksomheder, tre år i den ene og fem år i den anden, skal du i ansøgningen skrive, at du har otte års erfaring med salg.
  3. Motiveret ansøgning: Din ansøgning skal indeholde et afsnit, hvor du tydeligt fortæller din motivation for hhv. jobbet og virksomheden, du søger stillingen hos. Det er derfor, man bruger begrebet ”motiveret ansøgning”.
  4. Din baggrund: Du skal fortælle lidt om din baggrund, hvor du præsenterer din alder, din uddannelse og den røde tråd i din karriere. 
  5. Dit tilbud: Du skal fremlægge dit tilbud for virksomheden, hvor du nøje svarer på de ca. fem vigtigste krav i jobannoncen, der beviser, hvorfor du matcher stillingen godt.
  6. Personlighed: Du skal fortælle om din personlighed, hvor du beskriver, hvordan du betragter dig selv som person, og hvordan dette kvalificerer dig til jobbet. 
  7. Opsigelsesvarsel: I en evt. afrunding kan du bl.a. skrive din opsigelsesvarsel, eller du kan nævne, hvis du sidder i en opsagt stilling. 
  8. Kort og præcis: Din ansøgning skal være skrevet i et kort og præcist sprog. Det er vores anbefaling, at den ikke fylder mere end én A4-side. 
  9. Et indbydende layout: Du bør vælge et layout og en skrifttype, der er gennemgående i både din både ansøgning og CV.
  10. Ansøgning i PDF-format: Du bør fremsende både din ansøgning og dit CV i PDF-format, således layoutet ikke ændres, når ansøgningen åbnes på en anden computer. 

Outplacement – Vejen til dit næste job

Som en hjælp til dig som jobsøgende har vi i Curia udgivet bogen Outplacement – Vejen til dit næste job. I bogen kan du hente yderligere inspiration til din jobsøgning. Du får bl.a. tips og tricks til at skrive den bedste ansøgning og CV, det at gå til jobsamtale samt inspiration til at opsøge det usynlige jobmarked. 

Køb bogen her

Websitet anvender cookies.
Jeg accepterer cookies fra dette website
OK