CORONA, COVID-19

I Curia følger vi selvfølgelig myndighedernes restriktioner og passer derfor på hinanden, vores kunder og vores kandidater. Vi sikrer, at møder afholdes med afstand og med højt fokus på hygiejne. Vi er tilbage på vores lokationer i Aahus, Aalborg og København og er dermed 100% til rådighed for dig. Vi gennemfører alle igangværende rekrutterings- og outplacementprocesser, og tilsvarende står vi klar til at igangsætte nye opgaver.

Det gode CV - 10 gode råd til dit CV

Et CV (curriculum vitae) er en levnedsbeskrivelse, der indeholder informationer om din karriere med angivelser af bl.a. uddannelser og ansættelser. Det skal give din potentielle arbejdsgiver et billede af, hvilke kvalifikationer du besidder, og hvem du er som person.

Hos Curia har vi mange års erfaring med at rådgive kandidater i at skrive det gode CV. Med udgangspunkt i vores erfaring har vi her listet vores 10 bedste råd til et godt CV: 

  1. Målret dit CV: Ligesom med din ansøgning, skal du altid målrette dit CV mod det job, du søger. Vi anbefaler altid jobsøgende kandidater, at man har et brutto-CV, der målrettes til den enkelte stilling. 
  2. Tænk på din målgruppe: Din fornemmeste opgave som afsender af dit CV er at sætte dig i modtagers sted og nøje overveje, hvad modtager er interesseret i at læse. I princippet er alt andet overflødigt og bidrager kun til, at modtager mister fokus på det, der er vigtigt – dine joberfaringer i forhold til det job, du søger.
  3. Omvendt kronologisk rækkefølge: Opstil dit CV i omvendt kronologisk rækkefølge med det seneste job først. På den måde ser modtageren din seneste erfaring først.
  4. Uddannelser og kurser: Angiv altid dine uddannelser og relevante kurser i dit CV enten før eller efter din joberfaring. Ligesom med din joberfaring skal du også skrive uddannelser og kurser i omvendt kronologisk rækkefølge.
  5. Længden på dit CV: Tilpas antallet af sider i dit CV til din anciennitet. Et typisk CV er omkring tre til seks sider langt.
  6. Lav en forside: Hvis du har mange års erfaring, og dit CV dermed er meget langt, kan du med fordel lave en forside, hvor du angiver dine vigtigste kompetencer i forhold til det job, du søger. På den måde får modtageren et hurtigt overblik over din erfaring og dine kompetencer, og vedkommende kan derefter nemt dykke ned i udvalgte dele af dit CV. 
  7. Angiv kompetencer og erfaringer: For hvert ansættelsesforhold du har haft, skal du nævne de vigtigste kompetencer og erfaringer, du har med. Disse kompetencer og erfaringer skal altid skrives i forhold til det job, du søger.
  8. Hold luft: Tale er sølv, men tavshed er guld! Hav god luft mellem de forskellige afsnit i dit CV. Et let og luftigt CV er meget nemmere at læse end et teksttungt CV.
  9. Et indbydende layout: Du bør vælge et layout og en skrifttype, der er gennemgående i både din ansøgning og dit CV.
  10. CV i PDF-format: Du bør fremsende både din ansøgning og dit CV i PDF-format, således layoutet ikke ændres, når dit CV åbnes på en anden computer.

Outplacement – Vejen til dit næste job

Som en hjælp til dig som jobsøgende har vi i Curia udgivet bogen Outplacement – Vejen til dit næste job. I bogen kan du hente yderligere inspiration til din jobsøgning. Du får bl.a. tips og tricks til at skrive den bedste ansøgning og CV, det at gå til jobsamtale samt inspiration til at opsøge det usynlige jobmarked. 

Køb bogen her

Websitet anvender cookies.
Jeg accepterer cookies fra dette website
OK