Operachef til Den Jyske Opera

Den Jyske Opera søger en ny operachef, der fra 2024 kan stå i spidsen for den kunstneriske profil og udvikling af operaen.

Den Jyske Opera (DJO) er Danmarks turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre et alsidigt og kvalitetspræget operarepertoire bestående af såvel ældre som nyere værker med et særligt hensyn til danske værker.
Den Jyske Opera støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og har desuden fokus på publikumsudvikling. Den Jyske Opera har p.t. cirka 60 kunstneriske, tekniske og administrative medarbejdere.

Operachefen har det kunstneriske ansvar for Den Jyske Opera og skal sikre et mangfoldigt udbud af opera til publikum i hele landet. Operachefen udgør, sammen med DJO’s administrative direktør, Den Jyske Operas direktion og refererer direkte til bestyrelsen.

Vi søger en operachef med kunstnerisk ledelseserfaring, som har:

  • en tydelig kunstnerisk profil og en vision for Den Jyske Opera
  • indgående kendskab til operarepertoiret og til såvel den skandinaviske som den internationale operaverden
  • Et stærkt internationalt netværk inden for europæiske kunst- og kulturmiljøer
  • Erfaring med rekruttering og ledelse af kunstnere samt kuratering/opsætning/iscenesættelse af opera
  • En åben og empatisk ledelsesstil med sans for medarbejdernes trivsel
  • Stærke kommunikative evner på dansk/skandinavisk, engelsk og gerne andre sprog
  • Evner og lyst til at tegne og repræsentere Den Jyske Opera over for institutionens mange interessenter og samarbejdspartnere herunder Slots- og Kulturstyrelsen, Aarhus Kommune, teaterforeninger, spillesteder og landsdelsorkestre samt politikere, presse, fonde, sponsorer, faglige organisationer og kunstneriske miljøer og netværk.

Kendskab til dansk eller nordisk sprog, kultur og kulturliv er en fordel.

Den Jyske Opera har kontor og administration i Musikhuset Aarhus samt prøvefaciliteter, værksteder mm. i Frichsparken i Aarhus. Operachefens daglige arbejde foregår således på disse to adresser samt på turneer rundt i hele Danmark.

Samtaler afholdes hen over sommeren, og udnævnelse forventes at kunne finde sted i efteråret 2023. Tiltrædelsesdatoen er den 1. maj 2024 eller hurtigst muligt derefter. Løn- og ansættelsesvilkår efter forhandling.

Søg stillingen