Finance Controller til internationalt team

Motiveres du af en varieret finansiel opgaveportefølje i krydsfeltet mellem lokale og internationale kolleger og opgaver? Og vil du varetage en nøglerolle i den finansielle styring i EMEA-regionen i en af verdens største virksomheder inden for løsninger til overfladebehandling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Dobbeltrolle på tværs af organisationen

Med reference til Adm. direktør i Danmark og Area Finance Controller, EMEA i UK, varetager du en todelt nøglerolle som Finance Controller i Sherwin-Williams.

I den lokale rolle bliver du ansvarlig for budget, regnskab, rapportering og kontrolaktiviteter i Danmark og Norge, og du sikrer, at de bliver udført effektivt og i overensstemmelse med gældende lovgivning og best practice. Derudover får du ansvaret for HR- og Facility Management-relaterede områder for det lokale selskab i Herning, og herunder også beslutningsmyndighed ift. identifikation af områder til forbedring og gennemførelse heraf.

I den regionale rolle bliver du ansvarlig for en række definerede controlling- og analyseopgaver i tæt samarbejde med kolleger fra den finansielle og administrative EMEA-organisation. Du vil desuden indgå i et tæt samarbejde med Shared Service Center for EMEA.

Mere specifikt vil dine hovedopgaver bl.a. være følgende:

 • månedsafslutning, kvartalsafslutning og årsafslutning i overensstemmelse med amerikanske og lokale lovmæssige retningslinjer og tidsfrister
 • sikre rettidig og nøjagtig finansiel rapportering
 • udføre balancesheet-analyser, tilsyn og rapportering for 3 juridiske enheder (Danmark, Belgien og Norge).
 • administrere alle Corporate Tax-forpligtelser samt Statutory Annual Reporting i samarbejde med eksterne revisorer og rådgivere
 • koordinere med HR, eksterne lønudbydere og treasury vedrørende personaleforhold og lønninger
 • sikre overholdelse af lokale skattemæssige forpligtelser samt SOX og interne kontroller
 • proaktivt samarbejde med EMEAI Controller og ledelsen om økonomiske og forretningsmæssige resultater, relevante aktiviteter inden for økonomi/regnskab og eventuelle risici eller problemer, der skal tackles
 • direkte støtte til EMEAI Controller med integrationsopgaver og ad hoc-analyser efter behov
 • varetage rollen som forretningspartner i forhold til andre økonomiområder (Global Supply Chain, Commercial Finance, FP&A)
 • støtte regnskabsmedarbejder i Danmark (som indgår i Shared Service Center) med dennes opgaver
 • monitorere KPI'er og serviceniveauaftaler vedrørende leverandørbetalinger og debitorer
 • varetagelse af lokale ad hoc HR- og Facility-relaterede opgaver
 • finansiel sparring og support til det danske ledelsesteam, som du indgår i.

Selvstændig driver med selvstarter-mentalitet

Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelse inden for revision og regnskab, f.eks. cand.merc., HD i regnskab eller lignende. Du har minimum 3 års erfaring inden for finans/regnskab i internationale virksomheder, og det er en fordel, hvis du har kendskab til Hyperion og/eller Oracle ERP-regnskab.

Du evner at arbejde konstruktivt på alle organisatoriske niveauer. Du får energi af at danne og opretholde relationer, både lokalt og på tværs af regioner – det bidrager din nysgerrige natur til sammen med dine evner til at opbygge positive arbejdsrelationer.

Du motiveres af balancen mellem danske og udenlandske kolleger og en portefølje af faste/opretholdende og udfordrende ad-hoc opgaver, og du har stærke analytiske og problemløsende evner. Du er i stand til at arbejde under pres og møde tidsfrister, og du kan lide at kommunikere økonomiske og finansielle spørgsmål i et klart forretningsmæssigt sprog.

Derudover er du:

 • kyndig i Office og andre Windows- og webbaserede applikationer
 • flydende i dansk både skriftligt og mundtligt
 • flydende på engelsk, både skriftligt og mundtligt, og i stand til at deltage i eller lede møder på engelsk.

Det får du:

Du tilbydes en attraktiv og udfordrende stilling i en global virksomhed, hvor du får en central rolle i det danske selskab, som på flere områder spiller en koordinerende nøglerolle på tværs af koncernens centraleuropæiske selskaber.

I det danske selskabs hovedkontor indgår du i et uhøjtideligt og åbent samspil med dine kolleger i et godt arbejdsmiljø. Du får stor alsidighed og bredde i jobbet, samt optimal mulighed for både faglig, personlig og ledelsesmæssig udvikling, ikke mindst også internationalt.

Der er tale om en 12 måneders kontrakt med mulig for forlængelse.

Herudover tilbydes du en lønpakke, der matcher dine kvalifikationer og kompetencer.

Søg stillingen