Skip to main content

Jobreferencer

Jobreferencer

Referencer til din jobsøgning

Når du er i proces til et job igennem Curia, og du er blevet præsenteret for virksomheden, vil vi altid bede om at få oplyst dine jobreferencer. Dine referencer vil typisk være en eller flere personer fra dit netværk, der kender dig i en faglig og professionel sammenhæng. En af vores konsulenter vil kontakte dine jobreferencer med henblik på at klarlægge din profil og matche den med det pågældende job, som du er i proces til. 

Det er altid en god idé selv at kontakte de personer, du ønsker at opgive som referencer, inden de kontaktes af din nye potentielle arbejdsgiver. På den måde sikrer du, at de er klædt på til samtalen, og du får mulighed for at spørge ind til, hvordan de oplever dig både personligt og fagligt.

Det er vigtigt, at du aktivt vedligeholder den del af dit netværk, som du ønsker at benytte som referencer. Afhængig af den stilling du søger, kan det være en god idé at udvælge referencepersoner, som både inkluderer chefer, kolleger, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere. Hos Curia anbefaler vi, at du har en referenceliste, som minimum går 6-8 år tilbage i tiden, hvis det er muligt.

Det er vigtigt at understrege, at referencer aldrig kan indhentes uden dit samtykke. Du skal altså give virksomheden, konsulenten eller anden part lov til at indhente oplysninger om dig.